voor

Werkzoekenden

Ben je al even op zoek naar een gepaste job of opleiding? Zou een ondersteuning tijdens jouw zoektocht welkom zijn? … Wij helpen je graag op weg!

In samenwerking met diverse overheden en partners organiseert Alternatief workshops en begeleiding op maat voor werkzoekenden. Doorheen de jaren ontwikkelden we een expertise in het begeleiden van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.  

Tijdens onze begeleidingen hebben we oog voor de persoonlijke voorkeur, talenten en randvoorwaarden van onze deelnemers. We streven namelijk naar een duurzame tewerkstelling voor iedereen.

op zoek naar ‘n

andere coaching?

Outreachende &
Activerende projecten

Binnen deze projecten begeleiden we werkzoekenden die omwille van allerhande omstandigheden en belemmeringen een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.  We werken samen aan gericht drempels wegnemen en competenties ontwikkelen om zo die afstand te verkleinen.

Onze coaches leggen actief contact met de werkzoekenden en zoeken hen op in hun eigen leefomgeving om een geïntegreerde begeleiding op te starten.

Begeleiding &
Bemiddeling naar werk:

Het is als werkzoekende niet altijd even eenvoudig om de weg op de arbeidsmarkt te vinden. Wie zijn potentiële werkgevers in de regio waar ik met mijn competenties terecht kan? Hoe moet ik solliciteren? Welke informatie moet mijn CV en sollicitatiebrief bevatten? Hoe bereid ik me voor op een gesprek?

Binnen deze projecten begeleiden we werkzoekenden naar werk én bemiddelen we bij werkgevers waar nodig. Onze deelnemers mogen rekenen op ondersteuning en begeleiding op maat.

Bel ons

011/28 83 60

Mail ons

inge.kumpen@alternatiefvzw.be

Wil je meer info over het aanbod voor werkzoekenden?​

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Heb je een

  andere vraag?

  Wil je meer info over het aanbod voor werkzoekenden?

  Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons