Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Werkzoekenden

NAL - Activeringstrajecten

Activeringstrajecten zijn tijdelijke trajecten tussen de 3 en 18 maanden, waarbij we werkzoekenden met medische, mentale, psychische, psychiatrische of sociale problemen (MMPPS) een werkbegeleiding én een zorgbegeleiding aanbieden, met als doel hen opnieuw te lanceren naar betaald werk.

Deze trajecten worden gecoördineerd door penhouder CAW. De begeleidingen worden uitgevoerd door een netwerk van dienstverleners Werk & Zorg waarbij Alternatief partner is in de uitvoering van acties Werk.

Onze aanpak:

Wie?

Elke begeleiding is individueel en op maat. Het actieplan voor het activeringstraject wordt uitgetekend door de werkzoekenden samen met een casemanager Werk en een casemanager Zorg. Zij bekijken samen met hen welke hulp ze nodig hebben en gaan op zoek naar de juiste mensen die hen hierbij kunnen helpen.

Hoe?

De begeleiding wordt uitgevoerd door een netwerk van dienstverleners Werk & Zorg, waarbij Alternatief één van de dienstverleners Werk is, die de deelnemers voorbereidt op betaalde tewerkstelling via empowerende begeleiding, training en stages. Deze dienstverlening is volledig gratis.

Onze activeringstrajecten komen tot stand met de financiële steun van VDAB, ESF en de Vlaamse Overheid.  CAW coördineert als penhouder dit project.

ontdek onze

andere coachings

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons