Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Werknemers

Taalcoaching

Heb je het Nederlands niet als moedertaal en/of beheers je het onvoldoende? Alternatief Taalcoaching kan je ondersteunen in het optimaal opstarten in jouw job én in het versterken van jouw communicatieve vaardigheden.

Onze Alternatief Taalcoach gebruikt de werkvloer als uitgangspunt. Het coach traject wordt afgestemd op jouw specifieke werksituatie, het vakjargon en de communicatie met collega’s en klanten. De inhoud wordt bepaald op basis van wat jij als werknemer moet weten en kunnen om sterk te staan in jouw job.

vaktermen begrijpen en gebruiken •  vragen stellen • korte en lange opdrachten begrijpen • zelfstandig aan het Nederlands werken • een informeel gesprek voeren • de nodige schriftelijke informatie begrijpen…

Bel ons

011/28 83 60

Mail ons

siska.vanthienen@alternatiefvzw.be

Onze aanpak:

Wie?

De Taalcoach gaat aan de slag, mits instemming van werknemer én werkgever, en creëert op die manier meerwaarde voor beide partijen. We werken allemaal samen als één team: de werkgever, de werknemer en de Taalcoach!

Hoe?

Via een persoonlijk actieplan dat opgemaakt wordt aan de hand van observatie op de werkvloer, verzamelen van interne documenten en bevraging van werkgever en werknemer, worden er concrete ontwikkelingsdoelen voor de coaching vastgelegd.  

Wat? 

Je krijgt gerichte taalondersteuning in functie van het verhogen van jouw zelfredzaamheid op de werkvloer en de dagdagelijkse woordenschat die hiervoor nodig is.

De intensiteit en de frequentie van de coaching worden afgestemd op de behoefte van zowel werknemer en werkgever en wordt vooraf besproken.

 Taalcoaching kan in vele gevallen kosteloos aangeboden worden. We gaan steeds op zoek naar de voordeligste formule en bekijken de ondersteuningsmogelijkheden vanuit VDAB, Vlaamse overheid en/of sectorfondsen.

Resultaat:

Taalcoaching resulteert in:

 • Vlotte opstart en integratie in uw werkomgeving
 • Competenties versteken en taalvaardigheid vergroten
 • Communicatieproblemen vermijden
 • Duidelijke en transparante communicatie

Wil je meer info over onze taalcoaching?​

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  ontdek onze

  andere coachings

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons