Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Werkzoekenden

VIA 3

De doelgroep voor de outreachende activering VIA 3 omvat iedereen tussen 18 en 65 jaar, die niet studeert en/of werkt en die zich door complexe drempels belemmert voelt in hun participatie aan de arbeidsmarkt én die nog niet begeleid wordt door VDAB of OCMW.

De VIA 3 begeleiding beoogt het versterken van jouw positie in de samenleving. We focussen op het verhogen van welzijn en het wegwerken van drempels zodat stappen richting tewerkstelling, opleiding, dagactiviteit en algemene maatschappelijke participatie terug mogelijk wordt.

Bel ons

0472 19 43 65

Mail ons

veerle.raemen@alternatiefvzw.be

Partners

De Vlaamse overheid en de sociale partners.
Ook VDAB, welzijnsinstanties, werkgevers en iedereen die gelooft in het groeipotentieel van elke burger beschouwen wij als een partner in dit project.

Onze aanpak:

Wat?

Met de VIA3 outreachende activering willen we jou ondersteunen én in je kracht zetten.
Het doel is jouw positie in de samenleving versterken en jouw draagkracht te verhogen door samen met je VIA3-coach te werken rond jouw hulpvragen en  zo op een laagdrempelige manier kansen te creëren op de arbeidsmarkt.

Hoe?

We volgen niet één specifieke aanpak. Afhankelijk jouw noden, uitdagingen en behoeftes maken we samen een plan op en gaan we aan de slag. Jij zit aan het stuur van jouw traject en kan rekenen op een vaste coach.
Jouw coach gaat als een gids, samen met jou op pad, opent deuren waar nodig, legt contacten, vergezelt jou naar diensten, werkgevers, …. zo veel of zo weinig als jij nodig hebt.

Jouw talenten en motivatie staan centraal. We focussen op mogelijkheden én op wat werkt. We vertrekken vanuit jouw vragen en verzuchtingen en begeleiden jou op maat naar kansen, mogelijkheden en partners die passen in jouw verhaal.

Deze dienstverlening is volledig gratis. Instappen kan op elk moment. Wil je meer info of wil je je aanmelden?

Resultaat:

We versterken jouw positie in de samenleving en helpen jou drempels proactief aan te pakken.
Samen zetten we stappen naar arbeidsmarkt via positieve en concrete ervaringen door stages, werkervaring, vrijwilligerswerk.

ontdek onze

andere coachings

Wil je meer informatie? Of wil je je aanmelden?​

Deze dienstverlening is volledig gratis. Instappen kan op elk moment. 

  Heb je een

  andere vraag?

  Wil je meer informatie over
  Op Stap? Of wil je je aanmelden?

  Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons