Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Werknemers

Gespecialiseerde
jobcoaching

Binnen Gespecialiseerde Jobcoaching ondersteunt Alternatief werkzoekenden én werknemers die door een arbeidsbeperking of (chronische) ziekte afstand tot de arbeidsmarkt ervaren en niet snel aan een job geraken.

De arbeidsbeperkingen en chronische ziektes kunnen zeer divers zijn. Vaak is er sprake van een meervoudige problematiek waarbij een combinatie van verschillende aspecten mee aan de oorzaak liggen en hierbij begeleiding op maat de nodige ondersteuning biedt.

Onze werkwijze

Is jouw takenpakket of werkpost niet of onvoldoende aangepast aan jouw beperking?  Loopt het contact met de collega’s of baas moeilijk?  Wil je jouw vaardigheden en competenties in het werk nog versterken?  Ervaar je hindernissen of drempels die jouw optimaal functioneren in de weg staan? Laat je begeleiden door één van onze jobcoaches die samen met jou op zoek gaat naar gepaste oplossingen!

Binnen de Gespecialiseerde jobcoaching werken we aan:

 • Het in kaart brengen van talenten, interesses, mogelijkheden en noden
 • Het versterken en ontplooien van competenties en attitudes
 • Het gericht aanpassen van het takenpakket en de arbeidsomgeving

We richten ons op de werkvloer en bieden indien nodig extra vorming, training op de interne werkvloer of externe opleiding. Gespecialiseerde Jobcoaching kan op elk moment in jouw loopbaan opgestart worden. Er is geen beperking qua looptijd van het traject, we gaan dus door zolang het nodig is! Bovendien is Gespecialiseerde Jobcoaching volledig gratis.

Resultaat

 • Competenties versterken, belemmeringen wegnemen
 • Beter functioneren in een aangepaste werkomgeving
 • Ondersteuning voor een duurzame tewerkstelling

Wil je meer info over gespecialiseerde jobcoaching?

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Bel ons

  011 28 83 60

  Mail ons

  siska.vanthienen@alternatiefvzw.be

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons