Fietsfabriek 3740

Fietsfabriek 3740 opende op vrijdag 25 maart 2022 de deuren. De hub is ondergebracht in een oud magazijn in de Zeepstraat. Een perfecte ligging: vlakbij het station, op een boogscheut van het stadscentrum en pal op het fietsroutenetwerk.

Bezoekers die met de trein of bus naar Bilzen komen, kunnen er makkelijk een fiets huren en peddelen zo vlot naar het stadscentrum, cafés, restaurants, logies en belangrijke bezienswaardigheden.

Mensen met een eigen fiets kunnen hier terecht voor een herstelling en we bieden er de populaire fietskaarten aan. In de nabije toekomst wordt dit ook een verhuurlocatie voor groene wagentjes en andere e-vervoersmiddelen.

Fietsfabriek 3740, dé plaats waar iedereen terecht kan voor een duurzame verplaatsing op wielen. Of het nu gaat om woon-werkverkeer, een recreatieve uitstap of een sportieve beleving.

Fietsfabriek 3740 is een samenwerking tussen Stad Bilzen, OCMW Bilzen, toerisme Bilzen en Alternatief vzw met financiële steun van de provincie Limburg.

bel ons
0472 72 00 55

Alternatief & Fietsfabriek

Binnen Fietsfabriek 3740 staat Alternatief vzw in voor de selectie, tewerkstelling en begeleiding van de medewerkers die zo werkervaring opdoen en later makkelijker doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit.

Daarnaast coördineert Alternatief alle activiteiten. In eerste instantie fietsverhuur, -stalling en -reparaties maar op termijn eveneens lessen, tochten op maat van de bezoekers en fietsbeleving voor mensen met een beperking.

Locatie

Zeepstraat 14

3740 BILZEN

Ma: 14u – 18u
Din-vrij: 9u30 – 18u 

bel ons
0472 72 00 55

Wil je een offerte of meer info? ​

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

    Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

    Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

    we helpen je graag

    Contacteer ons