Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Werkzoekenden

Leren en werken

Binnen de ESF oproep “Leren en Werken” gebruiken we onze expertise om schoolgaande jongeren te begeleiden die een grotere afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.

We doen dit via een aanbod van trajecten op maat. Het principe van deze begeleiding is: “al doende leren”. Dit betekent dat we een integrale benadering hanteren van vorming, opleiding en werkervaring.

Bel ons

011/28 83 60

Mail ons

veronique.dejonghe@alternatiefvzw.be

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Aanloopfase vorming:

Binnen het systeem van “leren en werken”, leren jongeren een beroep op de werkvloer en krijgen ze daarnaast ook les. Er wordt gewerkt rond belangrijke softskills zoals omgaan met gezag, assertiviteit, doorzetten, stiptheid, opvolgen van regels en afspraken enzovoort.

Het doel is om de arbeidsrijpheid van leerlingen te stimuleren om zo een stapje dichter te komen richting de arbeidsmarkt. Met dit traject is de instap in het duaal leren of een aanloopfase werkervaring een logisch vervolg.

We beogen voor het project aanloopfase vorming een doorstroom van 60% naar een vervolgtraject werkervaring of duaal leren.

Aanloopfase werkervaring:

Bij aanloopfase werkervaring worden arbeidsbereide jongeren ondergedompeld in de praktische werking van een externe werkvloer. Op die manier wordt de kans op gekwalificeerde uitstroom en mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroot.

We stimuleren dus de arbeidsrijpheid bij leerlingen met grote focus op een duurzame transitie naar de arbeidsmarkt. We werken aan generieke, loopbaangerichte en vaktechnische competenties via een stage op een reguliere werkvloer, al dan niet in combinatie met een bepaalde vorming.

Met dit aanlooptraject wordt de overgang naar een reguliere tewerkstelling vergemakkelijkt en gestimuleerd.
We beogen voor het project aanloopfase werkervaring een doorstroom van 60% naar arbeidsdeelname of duaal leren.

Dit project wordt gerealiseerd met de financiële steun van het ESF en Vlaanderen-Departement Onderwijs en Vorming.

Wil je graag meer info over leren en werken?

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

    ontdek onze

    andere coachings

    Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

    Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels