Jaarverslag 2023 – Een jaar vol vooruitgang en impact

Welkom bij ons jaarverslag van 2023. Dit verslag biedt een overzicht van de belangrijkste verwezenlijkingen, uitdagingen en hoogtepunten van het afgelopen jaar bij Alternatief.

In 2023 hebben we hard gewerkt aan het versterken van onze organisatie en het verder uitbouwen van duurzame partnerschappen. We hebben niet alleen onze dienstverlening uitgebreid, maar ook onze maatschappelijke impact vergroot. Van coachingstrajecten voor werkzoekenden tot het ondersteunen van bedrijven bij hun inclusieve HR-beleid, ons doel blijft helder: bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en duurzame tewerkstelling.

Met trots presenteren we de resultaten van onze diverse projecten en samenwerkingen. Zo ondersteunden we bijna 200 werkzoekenden op weg naar werk, hielpen we 60 bedrijven bij het vormgeven van een inclusief personeelsbeleid en wisten we duizenden stuks textiel te verwerken voor zorginstellingen. Ook op sociaal en circulair gebied hebben we belangrijke stappen gezet met initiatieven zoals onze Fietsfabriek, het groenonderhoud van terreinen rond windmolens en het ondersteunen van lokale gemeenschappen via intensieve arbeidsbemiddelingstrajecten.

Daarnaast was er ruimte voor viering en teambuilding. Van ons jaarlijkse personeelsfeest tot de ThermosTour, waarbij iedere medewerker een duurzame thermos en een hartverwarmende kop soep ontving.

We nodigen je uit om een kijkje te nemen in het volledige jaarverslag en samen met ons terug te blikken op een jaar vol inzet, samenwerking en groei. We blijven werken aan een toekomst waarin iedereen de kans krijgt op een passende plek op de arbeidsmarkt.

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons