Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Impact vanuit Genk

Circulaire HUB

Alternatief  is oprichter van het platform ‘Impact vanuit Genk’ en wil met een sterk samenwerkingsverband concrete acties in de circulaire  economie stimuleren die rechtstreekse tewerkstelling opleveren voor kansengroepen.

De Circulaire Hub Sociale en Reguliere Ondernemers Genk wil sociale, circulaire en reguliere ondernemers verbinden voor een maximale maatschappelijke impact.  Door middel van sociaal innovatieve oplossingen en nieuwe circulaire activiteiten willen we ondernemerschap een circulaire boost geven met focus op kruisbestuiving, technologische innovatie én jobcreatie binnen de sociale economie.

Hiervoor is er een ontwikkelingsplatform ontstaan met Stad Genk, De Welzijnscampus Portavida, Vertegenwoordigers uit de sociale economie , de  lokale industrie of de Vereniging Industriëlen Genk (VIG) en tenslotte de academische wereld door de betrokkenheid van professor Kris Vandervelpen die verbonden is aan de Universiteit  Leuven en de Flanders Business School.

We willen een HUB uitbouwen die laagdrempelig en verbindend werkt voor iedereen met een initiatief op het vlak van circulaire economie. De Circulaire Hub wil op regionaal niveau nieuwe circulaire/sociale initiatieven ontwikkelen waarbij de krachten van organisaties, andere bedrijven en kennisinstellingen gebundeld worden. 

Door te werken rond 5 speerpunten: Poets – welzijn en zorg – Horeca – Mentoring en coaching – Industrie, willen we op korte termijn concrete projecten ontwikkelen. Sociale, circulaire en reguliere ondernemers dichter bij elkaar brengen voor een maximale maatschappelijke impact!

Lees hier het

Volledige artikel

Bel ons

011/28 83 60

Mail ons

kris.vandervelpen@alternatiefvzw.be

Wil je meer info over de circulaire HUB?

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Heb je een

  Andere
  vraag of
  nood?

  Wil je meer info over de circulaire HUB?

  Heb je een innovatief circulair idee of concept dat sociale tewerkstelling kan creëren?
  Ben jij een ondernemende, creatieve out-of-the-box denker die wil klankborden?
  Wil je onze HUB inzetten om een initiatief at te toetsen of vorm te geven?
  Ben je benieuwd en wil je op de hoogte blijven?

  Neem hier contact op 

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons