Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

werkgevers

inclusief en duurzaam HR beleid - Talentoscoop

Alternatief zet als één van de werkplekarchitecten met veel enthousiasme de schouders onder het ESF project Exclusief Inclusief, een Europees gefinancieerd project waarbij we werkgevers stimuleren, ondersteunen en ontzorgen op vlak van inclusief werken en ondernemen.

Onder ESF Exclusief Inclusief valt het project Talentoscoop, een samenwerkingsverband van deskundigen uit verschillende organisaties die kwetsbare groepen terug begeleiden naar en op de arbeidsmarkt. 

We bundelen onze expertise en ervaring om werkgevers te ondersteunen en te begeleiden. Dit doen we op alle personeelsdomeinen met grote focus op diversiteit en inclusief ondernemen.

meer info over

Werkplek- architecten

Onze aanpak:

Wie?

Een duo van experten (deels GTB, deels Werkplekarchitecten) komt bij je langs om uitgebreid kennis te maken en te luisteren naar jouw vragen, noden en uitdagingen binnen het huidige HR-beleid.

Hoe?

Op basis van dit gesprek, maken we een actieplan op. In dit actieplan stellen we acties voor op maat die jouw onderneming kan uitvoeren om een inclusiever en duurzamer HR-beleid te realiseren. We stellen hierbij altijd het subsidieaanbod voor. Daarnaast presenteren we het betalend aanbod van Talentoscoop en/of externe partners.

Het actieplan is vrijblijvend en kosteloos. Als werkgever maak je geïnformeerde keuzes en wij informeren jou correct als aanspreekpunt, ondersteunen, begeleiden jou doorheen het traject en stemmen onderling de uitvoering van de geplande acties af.

Resultaat:

 • Inclusief en duurzaam HR-beleid verstevigen en uitbouwen
 • Begeleiding en ondersteuning van experten team
 • Sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Herkenning als inclusieve onderneming d.m.v. een referentiebewijs

Bel ons

011 28 83 60

Mail ons

siska.vanthienen@alternatiefvzw.be

Wil je meer informatie? interesse in een actieplan op maat?

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons