Fietsfabriek 3740 opent fietsseizoen met maand vol fietsplezier

Bilzen, 6 mei 2024 – In een unieke samenwerking tussen stad Bilzen en Alternatief, demarreert Fietsfabriek 3740 tijdens de maand mei. De fietshub nodigt iedereen uit om de maand mei te vieren met tal van activiteiten rond het thema fietsen. Het evenementenprogramma benadrukt het plezier en de gezondheidsvoordelen van fietsen en moedigt een milieuvriendelijke levensstijl aan.

Fietsseizoen geopend bij Fietsfabriek 3740

Het openingsweekend vond plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei in Fietsfabriek 3740 in de Zeepstraat. Bezoekers genoten van lokale lekkernijen op een sfeervol terras inclusief live entertainment en de authentieke Jazz Bilzen-biertruck. Er werden ook internationale gerechten en ijsjes aangeboden. Het hoogtepunt van het weekend was de openstelling van het atelier, waar bezoekers beleefden hoe medewerkers uit sociale economie recycleerbare fietsen een nieuw leven geven. Daarnaast was er een parcours beschikbaar waarop bezoekers verschillende aangepaste fietsen mochten uitproberen.

Veiligheid en toegankelijkheid voorop met myBike en meer


Op woensdag 8 mei, tijdens de marktdag in Bilzen, biedt Fietsfabriek 3740 een gratis fietslabelingservice aan in het kader van de lancering van myBike, een nieuw en gratis beveiligingssysteem dat helpt fietsdiefstal te voorkomen. Registratie hiervoor vindt plaats via het platform mybike.be. Voor diegenen die minder bekend zijn met internet, bieden de medewerkers assistentie bij het registreren. Bezoekers kunnen ook de innovatieve rolstoelplateaufiets uitproberen en kennismaken met de Fietsbieb, waar men tegen een kleine vergoeding een jaar lang een kinderfiets kan lenen.

Wekelijkse gratis fietscontroles

Elke woensdag van de maand mei – de 8ste, 15de, 22ste en 29ste – biedt Fietsfabriek 3740 gratis fietscontroles aan tussen 10.00 en 17.00 uur. Mocht er behoefte zijn aan uitgebreider onderhoud, dan kan er direct een afspraak worden ingepland.

Fietsfabriek 3740 is trots op de samenwerking met stad Bilzen en Alternatief vzw en kijkt ernaar uit om samen met de gemeenschap de fietscultuur in de regio te versterken. Het sociaal-circulair initiatief vanuit de lokale overheid en sociale economie nodigt iedereen uit om te genieten van deze feestelijke fietsmaand.

Fietsfabriek 3740 is een samenwerking van stad Bilzen met vzw Alternatief. Deze vzw heeft als doelstelling kansen op de arbeidsmarkt te vergroten via sociale tewerkstelling.

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons