VDAB Bemiddelingsvoucher

Onze coachingafdeling werkte de voorbije maanden aan een groot aanbestedingsdossier voor VDAB. Het resultaat mag gezien worden: Alternatief is samen met de 3 partners binnen de Sherpa-alliantie bij de winnaars en neemt daardoor een belangrijke positie in wat betreft trajecten voor werkzoekenden die intensieve begeleiding nodig hebben. Daardoor gaat de organisatie gedurende komende jaren een belangrijke rol spelen in de VDAB-dienstverlening.

De VDAB-bemiddelingsvoucher is er voor mensen die intensieve tot zeer intensieve ondersteuning in arbeidsbemiddeling nodig hebben. Na doorverwijzing van VDAB kan de werkzoekende zelf de partners contacteren om samen een begeleiding op te starten.

Alternatief is penhouder in dit verhaal vanuit de Sherpa-alliantie. Partners Alternatief, Arbeidskansen, BLM en LIV aanhetwerk werkten samen aan de voorbereiding van het dossier en gaan het project uitvoeren vanaf september 2023.

De trajecten lopen verspreid over heel Limburg. Deelnemers kunnen expliciet voor Alternatief en het Sherpa-partnerschap kiezen. Kandidaten die zelf geen keuze hebben gemaakt, zullen door VDAB in 2 van de 3 Limburgse regio’s rechtstreeks naar onze coaches worden doorverwezen. Daardoor wordt de werking in Noord- en Zuid-Limburg nog sterker verankerd. Deze opdracht wordt gerealiseerd met Europese en Vlaamse projectmiddelen van WSE Europa en VDAB.

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons