Alternatief & ZOG Genk toveren lekkers op de plank in Grand Kaffee Portavida  

Alternatief, enthousiaste partner in de sociale economie, gaat samen met het toonaangevende woonzorg-centrum ZOG Genk zorgen voor een gezond scala aan lekkere gerechten op de Genkse welzijnscampus. Grand Kaffee Portavida krijgt daarmee als culinaire trekpleister op de welzijnscampus tijdelijk een nieuwe uitbater. Vanaf 2 augustus zorgen ZOG Genk en Alternatief met de steun van Stad Genk en OCMW Genk voor de verderzetting van de concessie.   

Alternatief is reeds actief op de campus. Met cateringactiviteiten op de Weg Naar As bedient de vzw diverse OCMW’s, scholen, partners én campusbewoners. De stap om de concessie van het Grand Kaffee over te nemen tot de stad een nieuwe aanbesteding uitschrijft, is dus heel logisch.   

Ann Bartholomeeusen van Alternatief is verantwoordelijk voor externe dienstverlening voor wat betreft Horeca, Linnenzorg en Strijkwinkel: “Onze sector staat voor een serieuze shift, waarin we oog moeten hebben voor het belang van dienstverlening door sociale economie. Deze verandering zorgt ervoor dat nieuwe partnerschappen worden gesmeed, waarbij ook ruimte mag zijn voor een stukje pilotering. Met deze zet willen we onze horeca-activiteiten verankeren in het hart van de Genkse welzijnssector”  

De uitbating van het Grand Kaffee brengt ZOG Genk en Alternatief als partners nog dichter bij elkaar. Samen staan ze vandaag al in voor de bewonerswas binnen Toermalien en Mandana, een wasproject waar medewerkers van Alternatief gecoacht worden in de woongroepen van het ZOG. Het partnerschap voor de uitbating van het Grand Kaffee is tijdelijk. Na opzegging van de concessie door de vorige uitbater, gaat de stad op zoek naar een nieuwe cateraar. In tussentijd strijkt de ploeg van Alternatief neer in het Grand Kaffee. Het team brengt zowel ervaring, een gezonde diverse achtergrond als een pak goesting mee.   

Het horecacentrum van Alternatief is een gevestigde waarde in het Genkse landschap. Deze stap brengt de organisatie nog dichter bij een duurzame klik met de Genkenaar, de campusbewoners en de reguliere economie. Daarnaast is het Grand Kaffee een realistische werkomgeving waarbinnen Alternatief haar medewerkers klaarstoomt voor een plekje op de arbeidsmarkt. Zo willen de partners bewijzen dat sociale economie binnen het juiste kader tot meer in staat is dan reguliere economie.  

Het Grand Kaffee wordt vanaf 2 augustus tot – minstens – 31 december uitgebaat door Alternatief en ZOG Genk. Het partnerschap stelt ook de nodige animatie en thema-dagen voor. Wil je op de hoogte blijven en meegenieten? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief van Campus Portavida: https://www.portavida.be/nieuwsbrief-portavida

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons