Persbericht – Genkse speelpleinen klaar voor de zomer 

Stad Genk sluit een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Alternatief voor het onderhoud van haar speelpleinen. Alternatief is een Limburgse speler in de wereld van de sociale economie met heel wat tewerkstellingsprojecten in de provincie. De nieuwe samenwerking start op 1 juli 2023.  

In totaal gaat het over 311 speeltoestellen en 134 stuks straatmeubilair verdeeld over 57 speelpleinen. Stad Genk zet daarmee in op een veilige, inspirerende en ontspannende omgeving voor kinderen en ouders uit de buurt. “We willen kinderen aanmoedigen om buiten te spelen. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat dit in een veilige, speelse omgeving kan gebeuren. Dit doen we voortaan in samenwerking met Alternatief vzw,” vertelt schepen van Jeugd, Karel Kriekemans. 


Alternatief vzw is goed bekend in het Genkse landschap. Haar vestiging in Zwartberg zorgt o.a. voor de bouw van speeltoestellen, opruimen van zwerfvuil en het onderhoud van diverse openbare ruimtes. De medewerkers zijn uitermate trots op hun werk en hun bijdrage aan het straatbeeld. Theo Weerts van Alternatief: ‘Met onze ploeg zorgen we ervoor dat de Genkse kinderen veilig kunnen spelen én dat de omgeving van de speeltuin tiptop in orde is. Zeker nu de zomer eraan komt, willen we dat alle speeltuinen die we onderhouden er netjes bij liggen.’

“Er zijn voor Stad Genk een aantal voordelen aan het werken met organisaties in de sociale economie,” vindt schepen van Werk, Yilmaz Kurtal. “Dankzij hun lokale aanwezigheid kunnen ze vaak sneller reageren wanneer het gaat over herstellingen of praktische logistieke vragen.” “En op deze manier werken we ook aan het welzijn van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Win-win!,” vult schepen van Sociaal Welzijn, Sara Roncada, aan.

Door de samenwerking is het lokale bestuur volledig in orde met de federale regelgeving op speeltuigen. Danny Martens, directeur van Alternatief, rondt af: “We zijn trots op deze samenwerking, waarmee we vanuit sociale economie zowel de lokale arbeidsmarkt als de inwoners mogen ondersteunen”.   

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons