Blij op je werk dankzij Werkenergieanalyse® 

Alternatief vzw is pionier als aanbieder van de werkenergieanalyse® in België. De werkenergieanalyse® brengt de bevlogenheid van werknemers in kaart en geeft een inzichtelijk en meetbaar resultaat, met als ultieme doel: prestaties verbeteren, ziekteverzuim bestrijden en werknemerstevredenheid verhogen. Deze hybride tool bestaat uit een digitaal luik én een coachinggesprek met persoonlijk en/of organisatorisch actieplan. Afhankelijk van het actieplan, zorgen we voor verdere coaching op maat. 

Siska Van Thienen, accountmanager coaching bij Alternatief vzw: ‘Als dienstverlener in de HR-sector weten we dat werkbaar werk, stress, betrokkenheid en werkplezier bij heel wat bedrijven en organisaties bovenaan de agenda staan. Met het Werkenergieanalyse-pakket bieden we een passende oplossing voor heel wat uitdagingen op de werkvloer’.  

De werkenergieanalyse® geeft werkgevers en werknemers een correct beeld van energiegevers en energievreters op bedrijfs-, functie en taakniveau. De tool zorgt ervoor dat werknemers met een individueel plan en concrete acties op maat aan de slag kunnen.  

Werkgevers krijgen inzicht in prioriteiten en tendensen en de nodige handvaten voor hun preventie & welzijn. Het ultieme doel en resultaat is een grotere werknemersbetrokkenheid, meer bevlogenheid op de werkvloer, meer werkplezier en duurzame tewerkstelling.  

Bij gebruik van de tool krijgen werknemer en werkgever een helder beeld van onder andere energiegevers en -vreters, de noden van medewerkers én concrete actiepunten om de bevlogenheid in de organisatie naar het volgende niveau te tillen.  

Hebben we de juiste snaar geraakt? Contacteer ons dan voor meer info!  

Wat vinden medewerkers, bedrijfsleiders en HR-professionals? 

“Binnen Thema Group zetten we beleidsmatig sterk in op het “welzijn” van onze werknemers.  
Als internationale recruiters is een pittige workload en werkstress ons niet vreemd. Maar hard werken én ontspannen gaan bij ons hand in hand. 

De Werkenergieanalyse® leek ons een ideale manier om de werknemers individueel te empoweren op vlak van “werkenergie”.  

Op deze manier kunnen we hen een inzicht geven in wat ze zelf in de hand hebben om hun positieve energie te maximaliseren en negatieve energie te kanaliseren. Daarnaast gaf het groepsrapport ons als bedrijfsleiders een goed beeld van waar de grootste uitdagingen én kansen liggen om de bevlogenheid organisatie breed verder te blijven boosten.” 

Marco & Peter, Thema Group

“De WEA was voor mij unieke ervaring waardoor ik een helder beeld kreeg over mijn takenpakket, energiegevers en -nemers. Door middel van individuele coaching kreeg ik praktische tips om zelf aan jobcarving te doen. En met succes! Ik vind mijn job nòg leuker!

Esther, GTB Vlaanderen 

“Met vele jaren ervaring in het HR gebeuren op de teller, heb ik het nodige aantal werkbaarheidsbevragingen wel zien passeren. De werkenergieanalyse heeft de originele insteek om energievreters en -gevers te identificeren in functies/organisaties, en gaat bovendien een stapje verder waar anderen stoppen door reeds een aanzet tot oplossingen te geven.” 

Ann Lens, zaakvoerder Dienstenbrigade 

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons