Vitamientjes voor je tweewieler

De lente komt er snel aan. Voor iedereen die graag op twee of meer wielen en met spierkracht op pad gaat is dit hét perfecte moment om het stalen ros onder de loep te nemen. Goed fietsonderhoud zorgt er niet alleen voor dat je meer plezier beleeft aan je ritjes. Het helpt je ook om je fiets veilig te houden en de levensduur ervan te verlengen. Enkele redenen om je fiets in de lente te verwennen:

Veiligheid: versleten remmen of een los stuur kan je best (laten) onderzoeken voordat ze een probleem worden. Dit kan ongelukken helpen voorkomen en ervoor zorgen dat je fiets veilig is om op te rijden.

Prestaties: Regelmatig onderhoud helpt om je fiets soepel te laten lopen. Dat verbetert de prestaties. Een goed onderhouden fiets rijdt gemakkelijker en vereist minder inspanning, waardoor je ritten aangenamer worden.

Langer plezier van je geliefde tweewieler: Regelmatig onderhoud kan de levensduur van je fiets verlengen door hem in goede staat te houden. Schoonmaken, smeren, reparaties en vervangingen staan daarbij op het menu.

Kortom, regelmatig fietsonderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat je fiets in goede staat en veilig is om op te rijden. Of je nu kilometers vreet of je kuiten de eerste kilometers gunt, het onderhoud van je fiets is een investering in veiligheid, prestaties en plezier.

Alternatief vzw heeft een hart voor fietsers: in Bilzen werken we samen met Stad Bilzen, Zoef! Elektrische steps en Beweging.net/De Fietsbieb om een totaalpakket aan diensten voor de fietser te leveren, bij VEDO ontzorgen we de Diepenbeekse en Hasseltse studentenbevolking door een heus fietsenpark in te zetten voor gezonde mobiliteit.

Foto’s door collega’s Mark & Patrick

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons