Travi & Alternatief vzw: Jobbeurs – De werkplekarchitecten trakteren

In samenwerking met Travi, het vormingsfonds voor de uitzendsector, organiseert Alternatief vzw sinds vele jaren de “Jobbeurs: De werkplekarchitecten trakteren” in onze vestigingen in Hasselt of Genk. Zo zorgen we voor een actieve link tussen onze werkzoekenden en reële tewerkstellingsmogelijkheden.

De jobbeurs geeft de werkzoekenden de kans rechtstreeks in contact te komen met meerdere interimkantoren.  We creëren een toegankelijke setting zodat de werkzoekenden hun sollicitatie vaardigheden kunnen oefenen en ontwikkelen. Het is een waardevolle én efficiënte stap in hun zoektocht naar werk. 

Travi zorg voor de aanwezigheid van de interimkantoren. Elke maand zijn er andere interim partners aanwezig. Kantoren die relevante en geschikte vacatures hebben in de regio én die net als ons inzetten op inclusieve tewerkstelling. Het voorbije jaar konden we rekenen op de enthousiaste aanwezigheid van 24 verschillende interimkantoren.

De coaches die de werkzoekenden begeleiden, bereiden de kandidaten voor op de jobbeurs en ze zijn op de beurs aanwezig om de werkzoekenden te ontvangen en te stimuleren om zelfstandig te solliciteren. Dit maakt de jobbeurzen uitgelezen oefenmomenten.


Bovendien bezorgen de aanwezige interimkantoren, na de sollicitatie gesprekken, een feedback formulier waarop ze de gesprekken met de werkzoekenden beoordelen. ( voorstelling , verbale en non-verbale communicatie, attitude, motivatie, realistisch job doelwit..) Dit levert waardevolle informatie op en geeft, zowel aan de werkzoekenden als aan de coaches die hen begeleiden, inzicht en aandachtspunten voor het verdere verloop van het activeringstraject.

Op onze jobbeurzen zijn, naast de werkzoekenden in begeleiding bij Alternatief, ook werkzoekenden van collega Werkplekarchitecten als Emino, Arbeidskansen, LIVaanhetwerk, BLM,.. welkom.
 
Sinds 2020 wordt de jobbeurs maandelijks georganiseerd. Ze is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen onze dienstverlening en die van onze partnerorganisaties.


via onze jobbeurzen in 2022 bereikten we:

  • Aanwezigheid van 300 werkzoekenden
  • Aanwezigheid van 24 interimkantoren
  • 70 % vervolgafspraken
  • 33 % concrete tewerkstelling
  • 100% oefenkans, ontwikkelen van sollicitatie vaardigheden

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons