De Inclusieve Jobmakelaar – SHERPA&co

Op 25 oktober 2022 was er de aftrap van SHERPA&co, de “Inclusieve Jobmakelaar”!

In de Cegeka Arena te Genk vond een unieke jobbeurs plaats met een honderdtal gemotiveerde werkzoekenden en tientallen inclusieve bedrijven.

SHERPA&co bestaat uit vier inclusieve organisaties: Alternatief, BLM, Arbeidskansen en LIVaanhetwerk; met elk meer dan dertig jaar expertise in het begeleiden van kwetsbare werkzoekenden.
We verenigen ons in het uitvoeren van onze gezamenlijke missie: werkzoekenden bereiken, motiveren en klaarmaken om de stap naar werk te zetten. Daarnaast maken we actief de brug met werkgevers die diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel dragen. Als Inclusieve Jobmakelaar willen we werknemer en werkgever koppelen én hen begeleiden naar een duurzame tewerkstelling.

De kracht van SHERPA&co als Inclusieve Jobmakelaar zit ‘m in het outreachend benaderen van bepaalde doelgroepen, een performant aanbod van gespecialiseerde begeleiding, het snel kunnen schakelen naar werk én de follow up naar duurzame tewerkstelling!

We hebben de ambitie om als Inclusieve Jobmakelaar via verankering in lokale besturen in elke Limburgse gemeente aanwezig te zijn; bereikbaar en dichtbij de burgers om de groep van inactieven te bereiken.

De Inclusieve Jobmakelaar heeft als missie: in samenwerking met de lokale besturen, niet-beroepsactieven te zoeken, hen talenten te laten ontdekken en op maat te begeleiden naar werk. 

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons