Opening Fietsfabriek 3740 te Bilzen

Fietsfabriek 3740 te Bilzen - Alternatief vzw
Fietsfabriek 3740 te Bilzen – Alternatief vzw

Toeristen kunnen voortaan een fiets huren in een sociale werkplaats bij het station van Bilzen!

In Bilzen opent Fietsfabriek 3740 de deuren. Dat is niet echt een fabriek, maar wel een fietshub in de buurt van het station waar toeristen fietsen kunnen huren en waar die ook hersteld worden door medewerkers van de vzw Alternatief.

Fietsfabriek 3740 ligt op een honderdtal meter van het station, een plaats waar heel wat toeristen arriveren met de trein of bus. Zij brengen van daaruit een bezoek aan het stadscentrum, de bloesems, Alden Biesen of een andere bezienswaardigheid. Voortaan kunnen ze vooraf via de website van Visit Bilzen al een fiets reserveren die dan bij aankomst klaarstaat.

Het OCMW zorgt ieder jaar voor een subsidie van 103.000 euro, zonder de investeringskosten. De aankoop van de fietsen en materialen en de inrichting van de werkpost zijn ook voor rekening van de stad Bilzen. “Het is zeker een waardevolle aanvulling voor onze toeristische aantrekkingskracht”, zegt schepen van Toerisme Bruno Steegen (Beter Bilzen). 

“Er komen de afgelopen jaren veel meer mensen Bilzen en omgeving bezoeken. Die komen vaak met het openbaar vervoer. Om de omgeving verder te verkennen, gebruiken ze golfkarretjes, elektrische fietsen, gewone fietsen, … voortaan kunnen ze hier ook een fiets huren. En als het nodig is, kan de fiets hier ook hersteld worden. Bilzenaren kunnen hier hun eigen fiets trouwens ook laten herstellen want de gewone fietsenmaker is intussen wel wat uit het straatbeeld verdwenen.”

Fietsfabriek 3740 Bilzen - Alternatief vzw
Fietsfabriek 3740 Bilzen – Alternatief vzw

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons