Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

werknemers

Rentreebegeleiding

Werken met of na kanker is geen evidentie. Veel mensen botsen op obstakels en zitten met vragen, twijfels en onzekerheden. In Rentree® gaan we samen op zoek naar antwoorden op deze prangende vragen. Mensen met kanker krijgen gratis de nodige ondersteuning bij hun werkhervatting of zoektocht naar een nieuwe job.

De werkgever en belangrijke andere personen zoals de adviserend- of arbeidsarts kunnen actief betrokken worden in het re-integratieproces. Het doel is om de werkhervatting voor alle partijen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Bel ons

011/28 83 60

Mail ons

siska.vanthienen@alternatiefvzw.be

Onze aanpak

Wie?

Voor werknemers, ambtenaren, zelfstandigen en werkzoekenden. Voor iedereen die vragen heeft rond werkhervatting of heroriëntatie op de arbeidsmarkt na of tijdens een kankerbehandeling.

Hoe?

Elke begeleiding is een uniek traject. je krijgt een vertrouwenspersoon op wie je kan terugvallen, ook als het even moeilijk gaat. Je wordt geïnformeerd over jouw mogelijkheden, rechten en plichten. Je leert omgaan met vermoeidheid, concentratieproblemen of andere gevolgen van kanker op het werk. Je krijgt tips om het gesprek met jouw werkgever en collega’s aan te gaan in geval van problemen of moeilijkheden.

Onze Alternatief Rentree-coaches zijn opgeleid in de specifieke thematiek van re-integratie en kanker

De aansturing van Rentree gebeurt door Sterpunt Inclusief Ondernemen en wordt gerealiseerd met de financiële steun van VDAB.

Wil je meer info over Rentreebegeleiding?​

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Ontdek onze

  andere coachings

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons