werknemers

Loopbaanbegeleiding

Wil je iets aan jouw werksituatie veranderen of groeien binnen jouw baan? Problemen met jouw collega’s of met jouw baas? Te veel stress? Geen energie meer of net niet genoeg uitdaging? Het evenwicht kwijt tussen werk en privé?

Loopbaanbegeleiding is een aanpak op maat waarbij je samen met een vaste Loopbaancoach jouw werksituatie onder de loep neemt. Via individuele gesprekken, opdrachten en oefeningen gaan we dieper in op jouw loopbaan, kennis, talenten, vaardigheden, ambities en…dromen. Zodra je precies weet wat je wil, bepalen we samen hoe je dit kan bereiken.

Samen met jouw coach maak je een Persoonlijk ontwikkelplan (POP) op. Dit plan helpt je om actie te ondernemen en doordachte keuzes te maken om zo te komen tot… werk dat werkt!

Onze aanpak:

Wie?

Loopbaanbegeleiding is er voor iedereen met minimaal één jaar werkervaring in de voorbije 2 jaar als werknemer of als zelfstandige. Je woont en werkt in Vlaanderen of in het Brussels Gewest en je volgde de voorbije zes jaar geen gesubsidieerde loopbaanbegeleiding.

Hoe?

1. We maken een persoonlijkheidsanalyse.
2. We maken een talentenanalyse.
3. We maken de match tussen de analyses en de loopbaan.
4. We maken een actieplan met concrete doelen.

Ambities, talenten, competenties worden dus vertaald in een concreet plan en acties.

Resultaat:

Jobcoaching resulteert in:

 • Vlotte en snelle integratie in je nieuwe job
 • Gemotiveerd en competent aan de slag
 • Goede samenwerking en communicatie op de werkvloer
 • Duurzame tewerkstelling

Loopbaanbegeleiding
met zorg

Alternatief heeft zich gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding met zorg. Deze begeleiding richt zich specifiek tot mensen die geconfronteerd worden met een zorgsituatie/zorgvraag in hun directe omgeving. De focus ligt hier op de balansoefening tussen zorgvraag, gezin en loopbaan. Naast de analyse van persoonlijkheid, talenten, job mogelijkheden en loopbaan wordt hier de zorgsituatie in kaart gebracht. Hoe rijm je een (acute) zorgsituatie van jouw kind/familielid met jouw loopbaan op een manier die bij jou en jouw familie past?

Een loopbaanbegeleiding omvat een kennismakingsgesprek, 4 coaching sessies van 1 uur en een nazorg gesprek.

aanvragen van

Loopbaan
cheque

Bel ons

011/28 83 60

Mail ons

siska.vanthienen@alternatiefvzw.be

Wil je graag meer info over onze loopbaanbegeleiding?​

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

  Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

  Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

  we helpen je graag

  Contacteer ons