Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

werknemers

Doorstroom
sociale economie

Alternatief wil voor werknemers uit de Sociale Economie een brug vormen tussen hun huidige job en een nieuwe tewerkstelling binnen de Reguliere Economie. Dit doorstroomtraject vindt plaats onder de vleugels van ESF, oproep 432 en focust op het versterken van competenties en kwaliteitsvolle begeleiding om dit te bereiken.

Alternatief is gemandateerde doorstroompartner en werkt samen met Emino, Arbeidskansen en Bewel in bovenstaande ESF-oproep. 

Bel ons

011 28 83 60

Mail ons

inge.kumpen@alternatiefvzw.be

Onze aanpak:

Wie?

Voor werknemers uit de sociale economie.

Wat?

Een doorstroomproject is een tijdelijke, kwaliteitsvolle en actieve begeleiding van een werknemer uit de Sociale Economie.

Het doel is om de werknemers ondersteuning aan te bieden bij het zoeken naar gepaste vacatures binnen het reguliere arbeidscircuit. Dit wordt verwezenlijkt door één of meerdere stages bij een toekomstige werkgever, met oog op een duurzame aanwerving.

Hoe?

We brengen competenties en belemmeringen in kaart en werken naar een realistisch doelwit. Samen nemen we de geschikte stappen richting tewerkstelling. We ondersteunen en bemiddelen in de zoektocht naar een geschikte tewerkstelling en/of stage plaats.

Wil je meer weten over het doorstroomtraject?​

Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

    Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

    Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

    we helpen je graag

    Contacteer ons