Blend maakt indruk op burgemeester en schepenen

Het versterken van jongeren en hen een plaats laten innemen in de maatschappij, dat is het doel van het Blend jongerenproject in Hasselt. Hoe ze dit doen en hoe jongeren hen vinden? Dat kwamen burgemeester Steven Vandeput en schepenen Dymfna Meynen en Rik Dehollogne op 9 maart ontdekken bij Blend.

Niet alle mensen staan even sterk en zelfstandig in de maatschappij. Jongeren tussen 18 en 30 jaar, een levensfase waarin heel veel veranderingen gebeuren, ondervinden dit ook. Alleen gaan wonen, studeren of werk vinden, je mentaal sterk voelen, integreren in Vlaanderen… het zijn allemaal onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens een coaching in kader van dit project dat mede mogelijk gemaakt werd met financiële steun van ESF. De burgemeester en schepenen krijgen vragen van onze jongeren over politiek, hun eigen achtergrond, hun blik op welzijn en ze informeren ook naar het verhaal van onze jongeren zelf.

Eclairs bij Yasin

Wanneer ze de volgende keer in de grote Carrefour in Kuringen gaan winkelen, zullen Vandeput, Meynen en Dehollogne vast terugdenken aan hun kennismaking met Yasin wanneer ze langs de bakkerij afdeling lopen. De taarten en eclairs die hier te vinden zijn, zijn van de hand van Yasin, één van de Blend jongeren die zijn verhaal deelde. Van zijn tocht naar hier, tot zijn carrière op school bij KIDS en zijn inspanningen om werk te zoeken.

Zelfvertrouwen voor Nora

Ook het geschreven verhaal van Nora laat een indruk achter. Dankzij het Blend project is ze er met hulp van haar coach in geslaagd om na een eerste stage bij een maatwerkbedrijf van start te gaan binnen de reguliere economie. Tijdens de eerste stage vindt ze haar zelfvertrouwen terug en kan ze haar angststoornis van zich afschudden. Het is een opstapje naar en dankzij het geloof van haar coach in haar talenten en mogelijkheden durfde ze dit zetten.

Mirvais’ Vospa

Speciaal voor de gelegenheid heeft Mirvais gevraagd of hij even uit zijn les zorgkunde mag zodat hij zijn verhaal kan brengen aan de burgemeester en schepenen. Mirvais is een drietal jaar in België en nu, na het volgen van de Vospa opleiding (Vooropleiding Social Profit voor Anderstaligen) gestart met zijn opleiding tot zorgkundige. Hij wilt iets kunnen teruggeven aan de maatschappij en omdat hij erg zorgzaam is, kiest hij ervoor om in de zorg te gaan.

Geen wondermiddel

Een Blend jongerenproject is natuurlijk geen wondermiddel. De coaches uit het team worden soms geconfronteerd met moeilijke situaties over bv. dak –of thuisloze jongeren. De burgemeester en schepenen hebben op deze problematiek geen pasklaar antwoord want een woning staat er niet op één-twee-drie maar ze luisteren naar de bezorgdheden en geven blijk van erkenning wat voor de jongeren en coaches ook veel waard is.

Partners in crime

Het sterke en unieke van het Blend jongerenproject is echt wel de samenwerking vanuit verschillende organisaties. In het team zijn coaches actief vanuit Alternatief vzw, BLM Genk vzw, CAW, Groep Intro, Kohesi en Integra (vroeger zorGGroep Zin). Vanuit deze zes organisaties wordt er veel expertise op verschillende vlakken samengebracht en de jongeren worden naar deze coach toegeleid die het beste geplaatst is om samen met de jongere aan diens hulpvraag te werken.

waar

je ons
kan
vinden.

niet gevonden

waar
je naar
zoekt?

We helpen je graag verder!

Ons aanbod ontwikkelt zich voortdurend om in te spelen op nieuwe uitdagingen binnen de arbeidscontext. Heb je een andere vraag of nood? Wij denken graag met je mee om een ondersteuning op maat vorm te geven.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons