Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Werkzoekenden

TIBBandt

Intensieve begeleiding en bemiddeling naar werk voor anderstalige werkzoekenden

Alternatief organiseert samen met Emino en Arbeidskansen intensieve begeleiding en bemiddeling naar werk voor werkzoekenden uit Limburg.

Wat deze begeleiding typeert, is dat ze is aangepast aan werkzoekenden met een beperkte kennis van de Nederlandse taal. De doelgroep voor deze begeleiding zijn dus anderstalige werkzoekenden die het Nederlands niet als eerste taal hebben.

Ieder traject vertrekt vanuit de persoonlijke situatie, het functioneren, de competenties en interesses van de werkzoekende. De begeleiding zet niet enkel in op het vinden van een toekomstige tewerkstelling, maar ook op het versterken van competenties, persoonlijke ontwikkeling en de verdere loopbaan.

Bel ons

011 28 83 60

Mail ons

inge.kumpen@alternatiefvzw.be

Onze aanpak:

Hoe?

De werkzoekende heeft de Alternatief coach als vast aanspreekpunt en vertrouwenspersoon.

Er wordt een gepersonaliseerd actieplan opgemaakt met duidelijke, gestructureerde en chronologische acties die moeten leiden tot duurzame tewerkstelling. Het actieplan wordt stapsgewijs vertaald in concrete opdrachten en afspraken. Zodat met de juiste, gerichte inspanningen concrete stappen naar sollicitatie en werk worden gezet.

Ook na tewerkstelling houdt onze Alternatief coach de vinger aan de pols: de eerste ervaringen op het werk , eventuele hindernissen en valkuilen worden bespreekbaar gemaakt en waar nodig opgevolgd met de werkgever.

Ben je werkzoekend en heb je interesse? Neem contact op met je VDAB consulent.

ontdek onze

andere coachings

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Wij zijn erkend dienstverlener onder de KMO-portefeuille en werken onder de Qfor en WSE kwaliteitslabels

we helpen je graag

Contacteer ons